Wednesday, February 7

3 põnevat IT-lahendust


1969. aastal ühendati 4 California ülikooli arvutit ühte võrku, et viia läbi katsed pakettedastusprotokolliga. See oli tänapäeva interneti ning tõelise revolutsiooni algus. Tollal sai tsiviilkasutusega võrgu nimeks ARPANET ning salastatud sõjaväelist võrku nimeati  MILNETiks. 1983. aastal võeti kasutusele TCP/IP-protokoll ning juba järgmisel aastal alustas tööd sellel põhinev kommertsarvutivõrk.


Rohkem infot leiad siit: https://et.wikipedia.org/wiki/Internet

3D-filmide tehnoloogia sai alguse juba aastatel 1833 - 1839, selleks oli stereoskoobi ning fotograafia leituamine. Piltide liikuma panemisega läks aga veel aega. 3D filmide põhiliseks eesmärgiks on tekitada vaatajas illusioon kolmemõõtmelisest pildist, tavaliselt läbi spetsiaalsete prillide. ''The Power of Love'' on kõige esimene 3D film, mis esilinastus juba aastal 1922 Los Angeleses. Üheks tänapäeva tipuks ilmselt on siiski ''Avatar'', mis esilinastus aastal 2009. Peale seda aga on nii see tehnoloogia vaatajate kodudes (3D telerid), kui kinodes (IMAX) vaikselt hääbunud. Kas on selleks uudsuse kadu, hind mis ei hinnanud üles saadavat elamust või miski muu. Kuna meie maailm on ikkagi mitmemõõtmeline, siis usun siiralt et 3D tulevik on alles ees, odavamate ning võimsamate tehnoloogiate tuleku ootel.

Rohkem infot leiad siit: https://en.wikipedia.org/wiki/3D_film

Veidraid leiutisi on ilmselgelt üksjagu, samas ühe inimese veidrus võib olla teise inimese kiiks. Kindlasti on kõikidele veidrustele oma kontingent olemas, sest kui see tekkis juba kasvõi ühe inimese peas, siis ilmselgelt on ta olemas ka vähemalt sajakonna teise. Kui kõrvale jätta robotid, mis korjavad sinu eest asju, potid mis hindavad sinu väljaheiteid, pudelid mis registreerivad sinu veejoomist, mis kõik usun et tulevikus on meie reaalsus. Siis üks veidramaid turge minu jaoks on niiöelda heaolu (''comfort'') robotid. Näiteks Amagami ham ham, mänguloomast tilluke robot, kes närib sinu sõrme ja seega maandab sinu stressi. Minu stressitase tõuseks sellest küll lakke, kui peaks mõnele robotile vabatahtlikult oma sõrme suhu pistama.

Rohkem infot leiad siit: https://hamham.ux-xu.com/

No comments:

Post a Comment