Monday, March 25

IT proff




IT-sektor on väga suur ja mitmekesine, nii IT enda poolelt ehk ametikohad kus saad end rakendada kui ka valdkonnad kus sa oma IT maagiat saad ellu viia.
 
Üks õige professionaal peab oskama näha suuremat pilti ning leida just neid õigeid lahendusi õigetele situatsioonidele, peab oskama anda edasi oma visiooni ning teha seda kõigile arusaadavas keeles. Edasiandmata ning selgitamata visioonid ei jõua kuskile ning neist on vähe kasu. On teada palju väga uuenduslikke inimesi, kelle ideed on olnud liiga uuenduslikud nende aja kohta ning leidnud kasutust alles tunduvalt hiljem. Klassikaline kõrgkoolidiplom, kraad annab väga laiapõhise teadmiste pagasi. See annab sulle enam teoreetilisi teadmisi, vastab rohkem sinu miks kui kuidas küsimustele. Kõrgkoolis õppides õpid mõtlema, oma mõtteid edasi andma, olema kursis oma eriala trendidega. Kui sinu siht on saada oma valdkonnas arhitektiks, juhiks, visionääriks, minna hoopis akadeemilisele teele ning õpetada tulevasi talente, siis on kraadiõpe sinu jaoks see õige.

Rakendusharidus on suunatud rohkem praktilisele õppele, keskendudes just kuidas küsimustele. Tihtipeale kitsamas, spetsiifilisemas valdkonnas kui on seda kraadiõppe erialad. Kui sa ei soovi inimesi juhtida, soovid pigem olla see, kes viib ellu proffide visioone, andes neile rohkem praktilist ning detailsemat väärtust. Tahad ise asju teha oma väikest kätega, siis on kindlasti rakendusharidus sinu jaoks see õige suund. Rakendusharidus õppekavad on tihti loodud koostöös ettevõtetega , andes sulle suurema kindluse et omandad neid oskusi mis reaalselt ka tööturul vaja läheb. Kui õppekava keskendub rohkem praktilisele vaatele, siis sellest on tihti ka välja jäetud mitmed niiöelda vabad ained, mis annab omakorda võimaluse omandada soovitud oskused kiiremini ning siirduda rutem tööturule.

Kui sa juba aga tead täpselt mis tehnoloogiaid soovid tulevikus kasutada, mis oskusi täiendada. Sul on olemas töö, aga tahad end täiendada, kursis hoida. Ehk siis sul on juba olemas mingi baas, mille peale juurde ehitada. Sel puhul on kutsetunnisused just need, millega oma väga spetsiifilisi oskusi lihvida, millega nii oma praegusele kui tulevasele tööandjale näidata et käid ajaga kaasas, oled uuenduslik ja huvitud oma valdkonnast. Kutsetunnistus on üks mugavaim viis ennast täiendada just töö kõrvalt, see ei ole nii ajamahukas kui kõrgkool ning keskendub just sind huvitavale teemale. Tihti soosivad tööandjad ka kursustel käimist tööajast, mis teeb selle õppevormi eriti mugavaks.

No comments:

Post a Comment